Activitate

Cupa Alessia la baschet 3×3

Prima ediție a competiției de baschet 3×3 – Cupa Alessia – s-a jucat cu sala plină pe 22 și 23 aprilie. Peste 100 de sportivi au participat în fiecare zi de concurs, susținuți de pe margini de familie, prieteni și mulți alți pasionați de baschet.

Ne-am bucurat de prezența prietenilor Alessiei care, chiar dacă unii dintre ei nu mai practică baschetul, au venit pentru ea. Pentru campioana noastră națională la baschet 3×3, categoria U18, la ediția din 2021, alături de colegele de la Olimpia București. Pasiunea Alessiei pentru acest sport i-a adus aproape atâția oameni, tineri de vârste apropiate, antrenori și mentori.

Andrei Ioan, cunoscut în comunitatea de baschet ca John, coordonatorul organizării turneului, a “punctat” esența acestui eveniment:

“În cele 2 zile ale evenimentului am fost înconjurat de multe persoane apropiate Alessiei, acestea participând în primul rând din pasiunea și plăcerea de a juca baschet, performanța fiind pusă pe plan secund.”

Un prieten tare drag nouă, Matei Stavarache, câștigător al ambelor turnee de la categoria U23, ne-a mulțumit așa de frumos! “Ați adus dragostea față de baschet în a doua casă a Alessiei și sperăm să mai avem parte de astfel de turnee.”

Printre susținătorii evenimentului au fost și oameni dragi, aflați la prima experiență a unui turneu de baschet. Nicoleta, unul dintre acești “novici” ne-a mărturisit că a rămas plăcut surprinsă de atmosfera din sală: “Am întâlnit copii cu multă dăruire și pasiune pentru acest sport. Pe teren rivali, în afara lui prieteni. Am văzut multă responsabilitate și dedicare din partea lor. Nu știu exact miza acestui turneu, dar am observat că toți au luat în foarte serios competiția și prin asta mi-au dat impresia că aplică și în viața lor ce au învățat de la acest sport. Spirit de echipă, dedicare, luptă pentru a obține ceea ce-și doresc și, nu în ultimul rând, prietenie și fair-play.“

Pentru noi a fost intens, cu pregătiri logistice complexe, cu multă muncă de creație ca să avem premii cât mai atrăgătoare pentru proaspeții campioni. Ne gândeam într-una din zilele premergătoare competiției că verdele proaspăt al primăverii abia instalate la București ne-a părut desprins din cel ales pentru diplomele asociației noastre.

A fost frumos și a trecut parcă prea repede. Ne gândim deja la următoarea ediție, cum să facem ca dragostea Alessiei pentru baschet să inspire și mai mulți tineri, alături de care să ne bucurăm într-un memorabil weekend competițional.

Le mulțumim și îi păstrăm în inimă pe toți cei care ne-au susținut în acest proiect: parteneri de organizare, Federația Română de Baschet, A.M.B.B, C.S. Olimpia București, sponsorilor mari și mici, sportivilor și tuturor celor care au avut-o în gând pe Alessia în aceste două zile.

Câteva imagini de la cele două turnee, cu precizarea că toate imaginile și câteva filmulețe pot fi văzute pe pagina noastră de Facebook.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.