Despre noi

Povestea

Asociației Alessia-Maria Raiciu

Alessia ne-a învățat, în cei optsprezece ani petrecuți împreună, că SPORTUL UNEȘTE OAMENII și că performanța poate începe chiar și din simplă curiozitate.

Noi, familia și oamenii apropiați de fiica noastră, vrem să transmitem acest mesaj cât mai departe și cu cât mai multă putere. Am văzut tineri transformați de experiența practicării unui sport cu consecvență, modelați de îndrumarea unor antrenori cu pasiune, atenți la potențialul ascuns în fiecare dintre prichindeii aflați la început de drum.

Misiunea Asociației, fondată în memoria Alessiei, este să ajute și să stimuleze copii și tineri pasionați de sport și de școală. Sportul și școala sunt complementare, am învățat acest lucru împreună cu Alessia. Dacă ești pasionat de sport înseamnă că ești și suficient de motivat să îți organizezi prioritățile, astfel încât vei avea timp și pentru școală și pentru sport și pentru distracție.

Când, cu inimile frânte, ne-am luat rămas bun de la Alessia și am văzut cât de mulți oameni, de toate vârstele, au venit să fie alături de noi, ne-am spus că trebuie să facem ceva pentru ca numele și pasiunile ei să fie duse mai departe.

Asociația Alessia-Maria Raiciu va avea legătură cu sportul, în special cu baschetul, dar va fi la fel de strâns legată și de educatie. De exemplu, una dintre primele noastre idei este să acordăm o bursă unui copil talentat, condiționată atât de rezultatele și prezența la școală cât și de prezența la antrenamente.

Spuneam mai deveme că una din lecțiile de viață învățate de la fiica noastră este că sportul unește oamenii. Dincolo de adversitatea din teren, se leagă prietenii solide în afara acestuia, păstrându-se și după încheierea activității competiționale. Sportul unește oamenii din toate păturile sociale, din toate colțurile țării și nu numai. Atât copiii cât și părinții. Am văzut și noi, datorită pasiunii Alessiei, orașe din țară în care probabil altfel nu am fi ajuns (Sighetul Marmației, Moinești, Baia Mare, Satu Mare etc.) și unde am legat astfel de prietenii durabile.

Uneori părinții se lasă modelați de copii, chiar fără să realizeze acest lucru în efemeritatea momentului.

Pentru tine, Alessia, vrem să schimbăm și noi ceva, mai întâi prin susținerea unor cazuri individuale și, în timp, să oferim inspirație și la nivel de comunitate.

Tuturor celor care ați parcurs aceste rânduri, vă mulțumim și vă invităm să fiți alături de noi într-o călătorie de suflet, cu privirile îndreptate spre performanță.

0

Voluntari

0

Persoane mai fericite

0 lei

Fonduri colectate