Activitate

Acordarea celei de-a doua burse pentru susținerea performanței școlare

Astăzi, 29 iunie 2024, Asociația Alessia-Maria Raiciu a acordat cea de-a doua Bursă pentru Susținerea Performanței Școlare unei eleve de excepție: Elis Ali-Agi, din clasa a XI-a F de la Colegiul Național Ion Creangă, aceeași instituție unde a studiat și Alessia.

Dorim să îi mulțumim doamnei director Florica Alexandrescu pentru sprijinul acordat în selecția elevilor cu rezultate școlare deosebite, dintre care Elis s-a remarcat în mod special.

Doamna diriginte Giorgiana Daniela Gorgon a avut amabilitatea să ne spună câteva cuvinte despre Elis:

„Elis Ali-Agi este elevă în clasa a XI-a F la Colegiul Național Ion Creangă. În cei trei ani de când face parte din colectivul acestei clase, s-a remarcat nu doar prin rezultate școlare deosebite, ci și prin spirit de echipă, seriozitate, determinare, implicare în cadrul proiectelor și activităților extrașcolare.

În plus, deschiderea față de tot ce este nou, un simț al muncii susținut, individual sau în echipă, setea de cunoaștere, au împins-o să participe la diverse competiții, unde a obținut de fiecare dată premii importante, atât pe plan personal, cât și la nivelul instituției, cu care ne mândrim cu toții.

Încă din copilărie, talentul și creativitatea au ajutat-o să aștearnă pe hârtie cuvinte care ajung la suflet. Deși a început cu proza, după participarea la o tabără de creație, Elis a continuat să scrie poezie, obținând în acest an școlar o mențiune la atelierul Poezie în viață susținut de scriitoarea Nina Vasile. Pasiunea pentru cuvinte i-a adus premii valoroase și la concursul de creație Tinere condeie, obținând premiul întâi la etapa municipală și premiul al doilea la cea națională. Dar de departe, premiul special de la Olimpiada Națională de limba și literatura româna au plasat-o în clasamentul celor mai buni elevi din țară la această disciplină. Talentul pentru scris i-a fost remarcat și de site-ul laconic.ro, un site care își propune să revitalizeze interesul pentru literatura română contemporană, acolo unde i-a fost publicată o proză scurtă. https://laconic.ro/2024/03/12/un-dram-de-cantarit/

Creativitatea nu a uitat să o conducă pe toate meleagurile, iar pictura a definit-o de la vârstă fragedă. Talentul și dăruirea ei sunt evidențiate de numeroase succese obținute de asemenea în cadrul concursurilor de artă.”

Felicitări, Elis, pentru toate realizările tale și mult succes în continuare!

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.