Activitate, Povestiri

Serbare de Crăciun în memoria Alessiei

Primul pas în lumea baschetului a fost făcut de fetița noastră la 7 ani, în compania unor oameni care ne-au rămas tare dragi, indiferent de trecerea timpului. Familia Tatiana și Florin Dudescu are grijă de copii la început de drum în “sportul cu mingea la coș”, cu un ochi format pentru a găsi tinerele talente încă de la primele sărituri în aer și fente cu mingea. 

Iată cum își amintesc de întâlnirea cu Alessia:

“Alessia, Ale cum i-am spus noi, a intrat în sala de baschet puțin timidă, nu prea știa să alerge, să se joace, ca toți copiii din generația ei. Încet, încet am văzut în ochii ei plăcerea de a juca, dârzenie, motivație și determinare, motiv pentru care am trecut-o la o grupa de avansați, de băieți, unde a făcut față cu brio, fiind și răsfățata grupei. Îi plăcea ei să spună că a fost perioada când a fost băiat. A progresat mult, juca cot la cot cu băieții, moment în care am hotărât că avea tot ce-i trebuie pentru performanță. Am sfătuit-o să meargă la Clubul Sportiv Olimpia București, și bine am făcut. Ar fi multe lucruri de spus, dar ne este ffff greu, o iubim mult, ne este dor de momentele petrecute la antrenamente și jocuri.”

Pentru primul eveniment organizat de Asociația noastră ne-am inspirat din amintirile pe care le-am format împreună, la prima lecție de baschet. Ne vom revedea cu mentorii ei în preajma Crăciunului, mai precis pe 17 decembrie, la serbarea la care ne așteptăm să cunoaștem 30 de copii din noile generații antrenate de familia Dudescu. Sperăm să vină și un Moș Crăciun, fără burtică, dar cu sacul plin de bunătăți pentru cei mici. Vrem să revedem, prin ochii lor, sclipirea din privirea Alessiei după ce a început să iubească mingea, terenul de baschet și spiritul de echipă. 

Vom reveni cu poze de la acest moment special și cu gânduri bune către voi, cei care țineți aproape de evenimentele Asociației. Pentru noi primul Crăciun fără Alessia va fi un Crăciun dedicat celor mai tinere talente, așa cum a fost și ea cu zece ani în urmă.